Hvad er Råhonning?

Råhonning er honning, der ikke er blevet bearbejdet, filtreret eller opvarmet til over bistade temperatur, som typisk er 35-40 grader Celsius. Vi er importør af markedets bedste råhonning fra Bee&You, hvor kvaliteten er helt i top – og med mange forskellige varianter og smag.

Den har et højt indhold af naturligt sukker, der binder væske. Denne proces får væsken til at blive suget ud af bakterierne, så de tørrer ud og dør. Samtidig er pH -værdien nede på 3 – 4. I det miljø kan bakterier ikke overleve. Råhonning er således 100% ren og naturlig. Råhonning krystalliserer desuden bedre, hvilket er tegn på det høje indhold af næring og enzymer. Her kan du opleve den rigtige honningsmag.

Hvad er forskellen mellem Honning og Råhonning?

De honningprodukter vi typisk ser på hylden i supermarkeder, er forarbejdet og opvarmet honning. Serieproduktion og tilsætningsstoffer muliggør større volumen og billigere priser.

Naturlig råhonning indeholder naturlig sukker som fruktose og druesukker afhængig af hvilken plante honningen kommer fra. Det skal understreges, at mange af vores råhonning produkter er tilsat propolis og royal gelé, som er en meget værdifuld del af biens eksistens.

Uanset om du vælger honning eller råhonning, er det et sundere alternativ til bearbejdet sukker produkter. Vi foretrækker dog til enhver tid naturlig råhonning selvom prisen er højere.

Bliv klogere på Honningprodukter

Biverdenen og dens produkter er et spændende område. Der er mange typer honning. For eksempel kan du få akaciehonning, som bierne udvinder fra akacieplanten. Manukahonning fra en vildplante i fjernøsten. Du kan hos BeeOrganic få ægte råhonning i forskellige varianter, og eventuelt med gelé royal som kan findes i vores shop. Som bekendt er gele royal det mest eksklusive produkt i biverdenen. Det er “mælken” arbejdsbierne bliver fodret med indtil de popper ud af deres celle. Dronningebien fodres med den hele livet, hvilket resulterer i at den er noget større og stærkere end de almindelige bier.

VIGTIGT TIP: Du kan teste, om honningen er ægte, ved at putte den i et glas vand. Hvis den er opløst, betyder det at honningen ikke er ægte. Det bør beholde sin faste form, da honning i sig selv er væskebindende. Har du spørgsmål til honning, er du velkommen til at kontakte os.

NYHEDSBREV

Ved at tilmelde dig, giver du samtykke til at vi må sende dig nyhedsbreve. Der er ikke et fast interval på udsendelsen. Du kan til enhver tid afmelde igen. Læs evt. vores persondatapolitik her.