Hvad er Råhonning?

Råhonning er honning, der ikke er blevet bearbejdet, filtreret eller opvarmet til over bistade temperatur, som typisk er 35-40 grader Celsius. Da råhonning ikke udsættes for høje temperaturer, bevares flere gavnlige vitaminer og de antibakterielle egenskaber.

Den har et højt indhold af naturligt sukker, der binder væske. Denne proces får væsken til at blive suget ud af bakterierne, så de tørrer ud og dør. Samtidig er pH -værdien nede på 3 – 4. I det miljø kan bakterier ikke overleve. Råhonning er således 100% ren og naturlig. Råhonning krystalliserer desuden bedre, hvilket er tegn på det høje indhold af næring og enzymer.

Hvad er forskellen mellem Honning og Råhonning?

De honningprodukter vi typisk ser på hylden i supermarkeder, er forarbejdet og opvarmet honning. Serieproduktion og tilsætningsstoffer muliggør større volumen og billigere priser. Det er dog et minus, at en stor del af de gavnlige vitaminer og den antibakterielle effekt forsvinder under processen. Du får smagen af honning på franskbrødet, men går glip af honningens gavnlige egenskaber.

Naturlig rå honning indeholder naturlig sukker som fruktose og druesukker afhængig af hvilken plante honningen kommer fra. Derudover indeholder den et højt indhold af gavnlige vitaminer og mineraler. Det skal understreges, at vores rå honning produkter er tilsat propolis og royal gelé, som er en meget værdifuld del af biens eksistens. Propolis og royal gelé har dermed også en god effekt på menneskets helbred og velvære.

Uanset om du vælger honning eller rå honning, er det et sundere alternativ til bearbejdet sukker produkter. Du kan læse mere om dette i vores blog. Vi foretrækker dog til enhver tid naturlig rå honning.

Bliv klogere på Honningprodukter

Biverdenen og dens produkter er et spændende område. Der er mange typer honning. For eksempel kan du få akaciehonning, som bierne udvinder fra akacieplanten. Manukahonning fra en vildplante i fjernøsten. Du kan hos BeeOrganic få ægte råhonning i forskellige varianter, og eventuelt med gelé royal som kan findes i vores shop. Som bekendt er gele royal det mest eksklusive produkt i biverdenen. Det er “mælken” arbejdsbierne bliver fodret med indtil de popper ud af deres celle. Dronningebien fodres med den hele livet, hvilket resulterer i at den er noget større og stærkere end de almindelige bier.

Du kan teste, om honningen er ægte, ved at putte den i et glas vand. Hvis den er opløst, betyder det at honningen ikke er ægte. Det bør beholde sin faste form, da honning i sig selv er væskebindende.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os, eller dele dine erfaringer i bloggen.

FÅ RELEVANT INFORMATION OG GODE TILBUD I DIN INDBAKKE

Vi udsender kun én gang hver 14. dag. Du kan afmelde til enhver tid.

Vi spammer ikke! Læs vores persondatapolitik hvis du vil vide mere.