Hvad er propolis godt for?

Denne type kosttilskud er meget effektiv til at styrke immunforsvaret, hvilket er veldokumenteret. Det styrker blodkar, hæmmer betændelse, lindrer tarmene og har generelt en smertestillende effekt. Forskning har også vist, at propolis har en effekt på kræftceller. Vi formulerer det som “mirakelkur”, men man skal huske på, at alt kosttilskud som hovedregel er forebyggende – og ikke helbredende. Propolis er også godt mod forkølelse. Her kan vi anbefale halsspray, næsespray eller dråber. Propolis ekstrakt dråber fås som almindelige dråber og vandopløselige dråber. Den ene er beregnet til blanding i fx yoghurt og andre fødevarer, mens den vandopløselige version er velegnet til drikkevarer. Juice kan anbefales, men vand er også fint. Har du en sæsonbestemt allergi? Her kan propolis også være en stor hjælp. Vores næsespray er meget populær, da den er praktisk at bruge og fylder meget lidt. Uanset om du lider af ovenstående symptomer, eller bare ønsker at styrke dit immunforsvar, er propolis et rigtig godt valg.

Historien bag Propolis

Propolis har eksisteret i næsten lige så lang tid som bierne har eksisteret. Hvorfor og hvornår opdagede vi som mennesker dette vidunderlige produkt?

I år 5500 f.Kr. begyndte egypterne at bruge propolis til at helbrede sår. De har opdaget, at det har helbredende egenskaber. I år 350 f.Kr. kaldte de ‘propolis’, der betyder “forsvar byen”, da bierne er kendt for at bruge det til at forsvare boet mod sygdomme og mikroorganismer.

I år 100 f.Kr. blev det mere og mere udbredt at bruge som creme og kosttilskud, da man for alvor opdager dets positive egenskaber på hud og helbred.

År 1973: Den danske biologiprofessor ‘Dr. Karl Lund Aagaard’ foretager en omfattende undersøgelse af 50.000 patienter i hele Skandinavien for at teste alle egenskaber og mulige bivirkninger. Han konkluderer, at propolis både er meget effektivt og samtidig næsten ingen bivirkninger har. Herefter begynder propolis for alvor at blive anerkendt som kosttilskud og plejemiddel.

Om Propolis generelt

Propolis anvendes i en række cremer og kosttilskud. Den bliver produceret af honningbier for at tætne bikuben med det formål at forsvare boet mod udefra kommende sygdomme og mikroorganismer. Dyrlivet har også det instikt, at passe på boet og familien. Propolis er nemlig bakteriedræbende og har yderst effektive egenskaber, hvorfor det også er blevet populært at bruge som kosttilskud. Hovedingrediensen består af harpiks, som honningbierne opsamler fra forskellige plantearter. Derudover kan nævnes pollen, voks og flavonoider. Det er en meget tidskrævende proces for bierne at producere propolis. Klik her for at se vores propolis produkter.

Hos BeeOrganic har vi været på besøg hos biavleren, hvilket var en inspirerende og spændende oplevelse. Vi tilbyder kvalitets propolis kosttilskud i flere former, som fx dråber, tabletter, bibrød, smør og shots. Er du ikke glad for honningsmag, skal du derfor ikke være nervøs. Denne form for kosttilskud er yderst effektiv til at styrke immunforsvaret, som vi har været inde på tidligere.

Det er også populært at bruge manuka honning som kosttilskud. Denne honning stammer fra manuka planten (leptospermum scoparium), som kun findes i New Zealand. Bierne producerer ikke denne type honning for at beskytte reden mod sygdomme, men det er opsamlet harpiks fra vild plante, der viser sig at have gode egenskaber. Erfaringerne viser, at propolis indeholder flere gavnlige flavonoider og vitaminer i det, hvilket gør det unikt. Prismæssigt er manuka og propolis på omtrent samme niveau, hvorfor vores foretrukne valg er propolis.

FÅ RELEVANT INFORMATION OG GODE TILBUD I DIN INDBAKKE

Vi udsender kun én gang hver 14. dag. Du kan afmelde til enhver tid.

Vi spammer ikke! Læs vores persondatapolitik hvis du vil vide mere.