Minikager med propolis og hasselnød

 

Ingredienser:

Dejen: 3½ glas mel, ½ glas mælk, 1½ tsk tørgær, 50 g smør (smeltet), 2 æg, 2 spsk råhonning eller agave sirup, lidt salt.

Indeni: Hasselnødder, 1 glas havregryn, 1 glas rosiner (anvendes kun efter eget ønske), råhonning eller agave sirup.

Ovenpå: 1 tsk citronsaft, 1 tsk kokosmel, 1 tsk råhonning, 20 dråber propolis

Fremgangsmåde:

Smelt smør og rør herefter honningen i. Hæld mælk, æg og den smeltede smør i en skål. Hæld mælk, æg og den smeltede smør i ælte skålen, og herefter mel, gær og salt. Ælt i et par minutter og overfør til en anden skål som er letsmurt med olie, og lad den stå i mindst 2 timer. Mens dejen hæves blandes rosiner, hasselnødder og havregryn med honning ristes i en forvarmet ovn, ved 200 grader i 15 minutter, og sættes til afkøling.

Ta dejen på det meldrysset bord. Ælt det lidt og åben som rektangel. Dæk dejens overflade med honning, fordel hasselnødderne indeni, og rul den på kortsiden. Skær i 2 fingertykke skiver, vend hver skive og læg den på en bageplade med bagepapir. Bages ved 180 grader i 25 minutter (indtil den er gyldenbrun).

Pisk citronsaft, kokosmel, propolis og honning. Hæld den over den afkølede honningsnegle. Lad den stå i et par timer og servér.