Honning kage

 

Ingredienser:

(Kinoa, havre, mel) blandes. 1 æg, 450 ml mælk, 10 g tørgær, råhonning og propolis, masser af kanel og valnødder.

Fremgangsmåde:

Bland melen og gær i en skål, og lav hul i midten. Knæk æggen i det og tilsæt mælken lidt efter lidt, og samle melen. Ælt dejen indtil den er glat og blød. Ta det op på køkkenbordet og dæk den med et viskestykke, og lad det hæve ved stuetemperatur i mindst 1 time.

Skær den i to lige store stykker. Åben hver især i en rektangulær form. Drys masser af propolis, råhonning og valnødder på den ene. Drys både kanel, råhonning og valnødder på den anden. Sæt de to ruller sammen og bøj enderne hen imod midten, med hænderne. Læg en bagepapir i en brødform. Læg dejen heri og lad den hæve i 30 minutter, tildækket. Pensel med pisket æggeblomme med råhonning, og drys med valnødder.

Bages i 45 minutter i forvarmet ovn.

For at lave en honning glasur; pisk råhonning, propolis og 1 tsk vand ved stuetemperatur, og pensel den på kagen.