Inspirerende bi-produkter

Oprettet d.

Inspirerende bi-produkter

Bien er en uundværlig insekt i naturen. Den er yderst gavnlig for vores planteliv og menneskeheden. Takket være dens inspirerende overlevelses strategier, behov for at forsvare bikuben og ungerne, opstår der fantastiske produkter som f.eks. propolis. 

 

Den nektar der bliver opsamlet fra blomsterne, bliver blandet med dens enzymer, og dermed produceres råhonning. Den honning som vi typisk smider i varekurven, er honning som er blevet filtreret og pastoriseret - hvis det er kvalitets honning vel og mærke. 

Pastorisering i høj temperatur forårsager, at enzymer og vitaminer mm. formindskes i honning produktet. Filtreringen forårsager, at pollen bliver filtreret helt eller delvist væk. 

Fordelene ved råhonning er, at man beskytter og bibeholder alle disse gavnlige ingredienser. 

 

Nu til "vidundermidlet" Propolis..

Propolis er et premium bi-produkt, som anvendes i en række cremer og kosttilskud. Den bliver produceret af honningbier for at tætne bikuben med det formål at forsvare boet mod udefra kommende trusler og sygdomme. Propolis er nemlig bakteriedræbende og har yderst effektive egenskaber, hvorfor det også er blevet populært at bruge som kosttilskud. Hovedingrediensen består af harpiks, som honningbierne opsamler fra forskellige plantearter. Derudover kan nævnes pollen, voks og flavonoider. Det er en meget tidskrævende proces for bierne at producere propolis.

 

Hos BeeOrganic har vi været på besøg hos biavleren, hvilket var en inspirerende og spændende oplevelse. Vi tilbyder kvalitets propolis kosttilskud i flere former, som fx dråber, tabletter, bibrød, smør og shots. Er du ikke glad for honningsmag, skal du derfor ikke være nervøs. Denne form for kosttilskud er yderst effektiv til at styrke immunforsvaret, hvilket er vel dokumenteret. Det styrker blodkarrene, hæmmer betændelser, beroliger tarmene og har generelt en smertestillende effekt. Forskning har endvidere vist, at propolis har en dræbende effekt på kræftceller. Hos BeeOrganic mener vi derfor, at propolis bør være en af de foretrukne kosttilskud former. . 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar